Arduino projeleri özellikle elektrik sektöründe olanlar ve o sektörde çalışanlar için uzak bir kavram değildir. Kısaca arduino elektrikle alakalı olup elektronik geliştirme kartı olarak literatürde yer almaktadır. İnsanların kolaylıkla kullanabilmeleri için geliştirilmiş mikro bir üründür. Ayrıca fiziksel programlama platformu olarak da adlandırılmaktadır. Arduino 2005 yılında ortaya atılmış genç oluşumlu bir projedir. Özellikle son yıllarda mühendislik alanında popülerliği artan programlama platformudur.

Arduino, kodlamalarda kullanılan ve yazılımların oluşturulmasında kullanılan destekleyicilerdir. Ancak bir mikroişlemci özelliği göstermezler. Sadece yazılımlara destek olan yan kodlamalardır. Arduino projeleri sayesinde günlük hayatta kullanılan pek çok teknolojik ürün üretilmektedir. Bu uygulama tabiri yerindeyse devrim yapan mükemmel bir geliştirme kartı öncüsüdür. Uzaktan kontrol edilebilen her türlü cihazın öncüsü bu projelerdir.

Arduino Projeleri İle Neler Yapılabilir?

Arduinonun çeşitli ihtiyaçları karşılamaya yönelik tasarlanmış farklı kart ve modülleri bulunmaktadır. Bu kartlar ve modüller sayesinde pek çok farklı proje hayata geçirilebilmektedir. Arduino projeleri içerisinde en yaygın olanı ‘Arduino Uno’dur. Çoğu alanda sıklıkla kullanılan arduino uno’lar özellikle sensör özelliği bulunan ürünlerde kullanılmaktadır. Sensörler sayesinde ürünle alakalı fiziksel bilgi alımı yapılabilir ve deneye tabi tutulabilir.

Arduino Uno’lar vasıtasıyla ‘LED’ ve motor gibi aygıtlardan uyarıcı çıktılarda elde edilmesi mümkündür. Elektronik ürünleri arduino uno’lara yönlendirerek kontrol etmek bile programlama için yeterli olacaktır. Arduino için elektronik anakart diyebiliriz. Kullanımı çok geniş bir yelpazeye sahip olduğundan üzerinde istenildiği gibi düzenlemeler yapılması da söz konusudur.

Projeler Ne İşe Yarar?

Çevresi ile kolay bir şekilde etkileşime giren bu projeler ile pek çok sistem geliştirilebilir. Hatta bu projeler ile ses, ışık, yazı gibi programlarda üretilebilmektedir. Arduino projeleri ile basit elektronik devreleri yapılabileceği gibi robot tarzı uygulamalarda yapılabilmektedir. Çok fazla projede kullanıma müsait olan arduino oldukça geniş bir yelpazeye de sahiptir.

Günlük hayatta kullanılan pek çok sensör içerikli ürün bu projeler tarafından tasarlanmaktadır. Bu sayede sensörlerden gelen uyarılar takip edilebilir ve yine günlük hayattan şahit olduğumuz gibi ışık sensörlerinin açılıp kapanmasına etki etmektedir. Ayrıca motorlarda bu anakartlar sayesinde çalıştırılabilir duruma gelmektedir. Son olarak bu yazılımları ücretsiz olarak indirebilir ve yazılım güncellemelerini gerçekleştirebilirsiniz.

Bültenimize Abone Olun

Bültenimize Abone Olun

Aba Innolab bültenine abone olarak güncellemelerden ilk önce siz haberdar olun.

Aboneliğiniz Alındı