Eğitim sistemimizin, çocukları yetişkinlikte başarılı olmak için ihtiyaç duyacakları becerilere sahip, sorumlu vatandaş olmak için hazırlaması gerekiyor. Çocuklara, anaokulundan başlayarak eğitim hayatı boyunca, okuma, yazma, paylaşma ve hatta matematiğin temellerini kapsayacak şekilde bilgiler sunuluyor. Böylece sonunda bazı konularda seçim yaparak uzmanlaşıyor ve böylece hayatlarını kazanabiliyorlar.

Bugünlerde çocukların teknolojiyi sezgisel olarak nasıl kullanacaklarını bildikleri öne sürülebilir. Erken yaşlarda bile ekranlara ve klavyelere dokunmaya ve her türlü dijital cihazda gezinmeye daha kaşık tutmayı öğrenirken başlıyorlar. Çocuklara kodlama öğretmek, en çok da ellerindeki ve yakından tanıdıkları bu teknolojiyle daha etkili ve faydalı bir ilişki geliştirmeleri için önemli. Çünkü teknolojilerin nasıl çalıştığını ve daha da büyük işlevsellik için nasıl özelleştirilebileceğini anlamak, çocukların dijital cihazlarla olan deneyimlerini geliştirir.

Teknolojiyi anlamak çağa yön vermek anlamına geliyor

Başlangıç seviyede programlama dersi alan alan herkes, en azından temel programlama mantığını, yapısını ve tasarımını anlamaya başlar. Bu alanda kendilerini çok geliştirmeseler bile kodlama düzeyinde bilgisayar programlama bilgisi sayesinde mantıksal düşünce biçimlerini şekillendirir ve sağduyularını güçlendirirler. Dahası bu bilgiler; dört bir yanımızda var olan akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarların bambaşka bir kullanım alanı olduğunu fark etmemizi sağlar.

kodlama-eğitimi

Donanım ve yazılım tasarımcıları, cihazları tasarlarken çok sayıda özellik ve işlev ekliyorlar. Bu harika bir şey ama teknoloji geliştikçe şu anda bu temel işlevlerden daha fazlasını yapabileceğimiz cihazlara sahip olduğumuzun farkına varmamız gerekiyor. Kodlama dersi, teknolojinin nasıl tasarlandığının ve yazılımın nasıl bir işleve sahip olduğunun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olur. Bu tür bir bilgi, teknolojinin çok daha merkezde yer alacağını tahmin edebildiğimiz gelecekteki çalışma ortamları için çok değerli hale gelecek.

İnovasyon ve girişimcilik için kodlama bilgisi şart

Teknolojinin ve kodlamanın artan öneminin farkında olan eğitmenler ve ebeveynler, okullarımızın bilgisayar programcılığını ana müfredata dahil etmesi gerektiğini savunuyor. ABC’yi öğrenip okumak ve yazmak gibi kodlamanın da öğrenilmesi ve teknoloji üretiminin gündelik bir beceri haline gelmesi çok önemli. Uzmanlara göre kalifiye teknoloji çalışanlarına yönelik artan talepleri karşılamak için kodlama eğitimi olmazsa olmaz. Bir ülkenin gelişmesi için, bu ülkede inovasyonun ve girişimciliğin artması gerekiyor. Bu yolda atılabilecek en iyi adım ise, kodlamanın her çocuğa öğretilmesi olacak.

Artık okulların teknolojinin yaşam biçimimizin bir parçası olduğunu anlamasının zamanı geldi. Çocuklarımıza teknolojinin nasıl çalıştığını ve en iyi şekilde nasıl kullanılabileceğini anlamalarına yardımcı olmak için eğitim müfredatına eklenen bir yapı taşı olması gerekir.

Bültenimize Abone Olun

Bültenimize Abone Olun

Aba Innolab bültenine abone olarak güncellemelerden ilk önce siz haberdar olun.

Aboneliğiniz Alındı