Teknoloji inovasyonun en önemli parçalarından biri olsa da okullar hala bu konuya entegre olmakta zorlanabiliyor. Bu entegrasyonu sağlamak için okullarda robotik eğitimi vermek, son derece faydalı olabilir. Robotik eğitimi genel anlamda yeni dijital teknolojiler müfredatının bir bölümü olarak üniversitelere dahil edilmiş durumda. Ancak ilkokullar için ciddi düzenlemelere ihtiyaç var.
Robotik nedir?
Öncelikle, robotları biraz daha yakından tanıyalım. Robot, bir dizi talimatı takip etmek üzere programlanmış mekanik bir cihazdır. Bir işlem ünitesi, ortamı algılamasını sağlayan sensörler, kolları veya tekerlekleri hareket ettirmek için motorlar ve tetikleyici ünitelerinden oluşur.
Okullarda neden Robotik öğretmeliyiz?
Öğrenciler, genellikle robot programlamayla ilgili konulara ilgi gösteriyor. Örneğin, Lego Mindstorms ve Vex Robotics gibi robot kitleri, Sphero topları gibi basit programlanabilir robotlar ve ders planları hakkında ebeveynler ve öğretmenler için internette birçok kaynak bulunuyor. Son derece erişilebilir durumda olan robotları hayatımıza sokmak ve okullarda robotik öğretmek için 3 temel neden var:
Çocuklar robotları eğlenceli buluyor
Müfredatta bilişim teknolojilerini tanıtmanın en ilgi çekici iki yolu robotik ve bilgisayar oyunu tasarımıdır. Bunu teşvik etmek için denenebilecek bir çok yöntem var. Farklı yaş grupları için rekabetçi içgüdüleri pozitif yoldan kanalize edebilen çeşitli yarışmalar kurulabilir. Örneğin, çocuklardan bir Lego takımından bir robot yapmalarını ve en hızlı giden robotu programlamalarını istemek bunlardan biri olabilir.
Kodlamayla tanışmak için etkili bir yol
Programlama çok soyut olsa da, fiziksel bir robotu kontrol etmek ve neyin yanlış gittiğini görmek, kodlamayla tanışmak için doğru bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Robotik, okullarda bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimine yönelik artan talebi karşılamaya yardımcı olur. Robotun programlanması yoluyla doğrudan teknoloji üretmenin yanı sıra, öğrenciler bilim, mühendislik ve matematik konularını öğrenir ve bu konuların birbirine nasıl bağlandığını anlamaya başlar.
Geleceğin iş dünyasına katkı sunar
Hiç kuşkusuz, yakın gelecekte mekanik cihazların programlanması için çok daha fazla insanla ihtiyaç duyulacaktır. Drone sektörü yükselişte. The Economist’e göre, her ay ABD’de 15.000’den fazla drone satılıyor. Öğrenciler, robotları programlayarak geleceğin iş dünyası için hazır hale gelebilirler. Üstelik erken yaşta programlama öğrendikleri için sektörü yönlendirmeyi başarabilirler.