Robotics eğitimi STE(A)M projeleri için en geniş alanlardan bir tanesi. Robotics eğitimi ile genç girişimciler sadece mühendislik değil tasarım alanında da aktif rol oynuyor. ABA Innolab olarak bu alanda Maker’larla eğitim dünyasında yeni bir değer yaratmayı amaçlıyoruz.
21. yüzyılın yeni dillerinden biri olan kodlamayı daha eğlenceli ve yenilikçi bir ortamda öğrenmek ister misiniz?
ABA InnoLab’de sadece 21 saat içinde sıfırdan bir robot yapmayı ve kodlamayı öğrenebilirsiniz. Eğitim kapsamında kodlama programlarını da detaylı bir şekilde öğrenerek gelecek çalışmalarınıza güçlü altyapılar da oluşturabilirsiniz.
Robotik Eğitimi
Dünyada olağanüstü bir hızda gelişme gösteren robotik bilimi, robotik biliminin eğitimine duyulan ihtiyacı da aynı hızla arttırmaktadır. Bu ihtiyaç doğrultusunda günümüzde robotik biliminin genç yaşlardan eğitimine başlanması hızla yaygınlaşmaktadır. Bu eğitim süreci gençleri robotik alanında geliştirmenin yanında, bilim ve teknoloji alanına yönlendirmekte, bu alanlarda yapılacak çalışmalara zevk ve ilgiyle katılmaları yönünde motive etmektedir.
Bu atölye çalışmasında öğrenciler, elektronik temel sistem ve kavramlardan başlayarak adım adım mekanik yapıların nasıl çalıştıklarını incelerler ve bu düzenekleri kendileri tecrübe ederek hayata geçirirler. Çocuklar bu atölye sayesinde deneyerek ve görerek motor, tesisat düzeneği, elektrikli aksamlar vs ilgili temel beceri ve kavramları öğrenirler. Öğrenciler bu atölye sayesinde motor nedir, motor ve elektrikli düzenekler nasıl çalışır, sensörler(algılayıcı) ne işe yarar, bir robot üzerinde değişiklikler nasıl yapılır gibi birçok konuda bilgi sahibi olacaklar.
Kazanım Hedefleri:
- Çocuklarda 3 boyutlu düşünme, şekil ve uzay algısının gelişimini sağlamak.
- Hayal gücü (imajinasyon) ve ince motor becerilerinin gelişimini sağlamak.
- Becerilerin gelişimiyle beraber, üretme ve buluş yapma duygularının pekiştirilmesini sağlamak.
- Çocukta “ben bir ürün ortaya koyabiliyorum” özgüveni ve heyecanını kazandırarak yeteneklerinin farkına varmasını sağlamak.
- Çocukların, yetenek ve gelişimine uygun ürünler oluşturmasına fırsat vererek, kendi yaş grubundan daha ileri düzeyde kazanımlar sağlamak.